Over mij

Ik ben Dominique Visser-Kroes, getrouwd met Edwin en moeder van Jayden (2007), Tygo (2010) en bonusmoeder van Carmen (2003).

Mijn belangstelling om mensen te ondersteunen en te begeleiden heb ik al van jongs af aan. Dit heb ik op professioneel vlak mogen vormgeven, als verpleegkundige, vanaf 2001. Ik kwam tijdens mijn werk al snel in contact met Rouw en Verliesbegeleiding en de meerwaarde hiervan. In 2003 heb ik mij mogen specialiseren als Obstetrie Verpleegkundige, waarbij alles samen kwam. Ouders mogen adviseren, ondersteunen en begeleiden tijdens de zwangerschap. Onderdeel mogen zijn bij een van de meest bijzondere momenten uit hun leven, tijdens de baring, en aansluitend de eerste kennismaking met hun dochter/zoon. Een bijzonder moment om bij aanwezig te mogen zijn. Welkom heten gaat soms ook gepaard met afscheid nemen. Een verlieservaring die niemand wenst mee te maken, maar soms wel de realiteit is.

Het ondersteunen en begeleiden van ouders rondom het moment van kennismaken en afscheid nemen, is een belangrijk element van mijn werk als Verpleegkundige. Ik heb mij, vanaf 2003, hiertoe erg aangetrokken gevoeld en dit is ook mijn aandachtsgebied geworden, binnen mijn huidige functie als Verpleegkundige.
Ouders beleven hun zwangerschap elk op hun eigen unieke wijze, ongeacht zwangerschapsduur. Zo ook het gevoel en wijze van afscheid nemen. Het is van grote meerwaarde dat (aanstaande) ouders de aandacht krijgen die zij wensen en nodig hebben. Hierdoor ontwikkelde mijn wens om mij verder te verdiepen in  Rouw en verliesbegeleiding. Ik ben mij dan ook gaan professionaliseren, door de opleidingen tot Lifecoach en Rouw en Verliesbegeleider te volgen en af te ronden.

In mijn begeleiding zorg ik voor persoonlijke en deskundige begeleiding bij hulpvragen rondom Rouw en Verlies. Hierbij vind ik het belangrijk dat ik een veilige omgeving creëer, waarbij ik oprechte aandacht heb voor jou. Hierdoor ontstaat er ruimte om stil te mogen staan bij het persoonlijk verlies en de impact hiervan. Iedereen rouwt op zijn eigen manier en bewandelt zijn weg op zijn eigen persoonlijke, unieke wijze. In mijn persoonlijke, respectvolle, benadering heb ik geen oordeel en is het voor mij van groot belang dat er ruimte is om gevoelens en gedachten te uiten, zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met anderen. 

Liefs DominiqueMijn benadering is persoonlijk en betrokken. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met jou, om zo aan te sluiten bij de wensen en hulpvraag.