Rouw en verliesbegeleiding

Wat is rouw?

Iedereen komt in zijn leven in aanraking met verlies. Dit leidt ertoe dat we in een rouwproces terecht komen, dit is onvermijdelijk. Rouw is een natuurlijke en gezonde reactie op de verlies ervaringen waar wij mee in aanraking komen in ons leven. Dit kan gepaard gaan met verscheidene emotionele,  fysieke en gedragsmatige reacties zoals; verdriet, woede, angst, schuldgevoelens, hoofdpijn, maagklachten, slaapproblemen, veranderd eetpatroon, neerslachtigheid, sociale isolatie en hulp en steun van je directe omgeving niet kunnen accepteren. 

Op het moment dat deze rouwreacties voor een langere tijd blijven aanhouden en deze niet afnemen dan kan verlies- en rouwbegeleiding helpen.

Een verlies ervaring rondom de zwangerschap kan ervoor zorgen dat je als het ware bevriest. Het is zo onwerkelijk, maar desondanks wel de waarheid. Deze gevoelens kunnen het moment van kennismaken en afscheid nemen zo dusdanig belemmeren, dat het jou niet lukt om dit moment vorm te geven, passend bij jullie wensen. Hierbij kan ook professionele begeleiding wenselijk zijn.

" Ieder mens is uniek en rouwt op zijn eigen unieke manier "

Elk mens is uniek, dat houdt ook in dat ieder mens op zijn eigen manier rouwt. Daarom vind ik het van groot belang dat ik maatwerk bied. Ik kijk graag samen met jou wat de wensen zijn en wat bij jou past. Hierbij is het van belang dat jij de regie hebt in de begeleiding. Ik loop en beweeg met jou mee in jouw rouwproces en het proces dat wij samen aangaan.

Heb jij het gevoel dat jij het kompas van je leven kwijt bent na het verlies dat jij hebt ervaren? Ben jij niet in staat om je leven weer vorm te geven en het verlies te integreren in je leven? Ik help jou graag daarbij.

Voel je welkom om met mij hierover contact op te nemen voor een intakegesprek. Samen kijken we naar je wensen en naar de mogelijkheden. 


 

Contact

.